При правильному харчуванні приймати їжу потрібно у певний час, за рахунок цього їжа може розподілити необхідну кількість калорій протягом доби. Розділіть своє харчування на 5-6 прийомів. Можна три основні прийоми їжі – це сніданок, обід та вечеря та два-три перекушування (фрукти, сухофрукти, горіхи). Продукти потрібно розподілити по годинах прийому, наприклад складні вуглеводи такі як вівсянка, гречка та продукти, що містять високий відсоток білка (риба, бобові, м’ясо), потрібно їсти вранці та в обідній час. Вони мають властивість підвищувати активність нашого організму. А у вечірній час варто їсти овочі та кисломолочні продукти. Їжа завжди має бути свіжо-приготовленою або хоча б сьогоднішньою. І жодного фаст-фуду. Обов’язково до раціону повинна входити клітковина, сирі овочі та фрукти. І запам’ятайте, їсти слід повільно та ретельно пережовуючи їжу. Це зменшить навантаження на шлунок, покращить травлення та ваше самопочуття.
Тренер Сергій Шийка
(на світлині).